Alanud on Ettevõtlik Kool avatud uste nädal


15-18. aprillil avame taas Ettevõtliku Kooli võrgustiku õppeasutuste uksed, et tõsta teadlikkust ettevõtlikust haridusest ja teha nähtavaks teistmoodi õppimine.

Kümnekonna aasta jooksul on Ettevõtlik Kool püüdnud tõsta hariduse kvaliteeti Ida-Virumaa õppeasutustes. Seda, millised muutused on läbi teinud koolid ja lasteaiad ning kuidas nad pakuvad teistmoodi haridust, saab näha avatud uste nädala raames. Ida-Virumaal avab oma uksed  12 õppeasutust ning huvilistel on võimalus osaleda 77 põnevas tunnis või tegevuses.

Ettevõtliku Kooli programmi koordineerib Eestis SA Ida-Viru Ettevõtluskeskus. Ettevõtliku Kooli Ida-Virumaa võrgustiku koordinaator Hälis Rooste tõdes: „Käesoleval õppeaastal on tähelepanu all eelkõige tundide ülesehitus ja metoodika. On väga oluline, et iga õpetaja meie võrgustikus saab aru, et tema ülesandeks on muuta tundide andmine nii efektiivseks, et kodutöid õpilastele andma ei peaks. Loomulikult on tähtis ka see, Ettevõtliku Kooli õpetajad hoiduvad kuivast praktikast ja loenguvormist, mida ei suudeta ilmestada päriseluliste tegevuste ja haaravate praktiliste näidetega.“

Hõbetaseme Kohtla-Järve Järve Gümnaasiumi ettevõtlikkuse koordinaator Vaili Viirlaid sõnas: „Kohtla-Järve Järve Gümnaasium toimetab Avatud uste nädalal oma tavapärases loomeprotsessis, kus keemia tunnis katsemeetodiga teadmised kogemusteks pöörduvad, inglise keele tunnis sõnad oma tähenduse leiavad, 1. klassides saab näha VEPA mänguvõlu, kolmapäeva õhtul aga toimub juba  53. kooli rahvatantsupidu. Ja lisaks võetakse Südamenädala raames vaatluse alla nutikael“.

„Teisipäevases lõimitud tunnis tuletame meelde, mis on kiirus ja kuidas kiirust arvutada. Samuti saadakse teada, kuidas mõjutab hammasratasülekanne kiirust – mida teha selleks, et kiirust juurde saada. Kõike seda katsetatakse praktikas Lego EV3 Mindstorms robotite abil ning tulemused vormistatakse Exeli tabelis“ sõnas Lüganuse Keskkooli Ettevõtliku Kooli koordinaator Kaili Kivi.

„Hõbetaseme Voka Lasteaed Naksitrallid avab oma õuevärava kõigile huvilistele, et teisipäeval ja kolmapäeval koos lastega õues uurida ja avastada“ sõnas Voka Lasteaed Naksitrallid koordinaator Külli Mänd.

„Sillamäe lasteaed Päikseke võtab oma asutuses vastu sõpru 16. aprillil. Lasteaed pakub põnevat ühistegevust külalistele ja partneritele ning koos laste ja täiskasvanutega tehakse vanadest asjadest kingitusi sõpradele. Lisaks valmistavad lapsed õppemängu „prügi sorteerimine“, mida hiljem ühiselt mängida saab“ sõnas Ettevõtliku Kooli kuldtaseme Sillamäe lasteaed Päikseke direktor Natalja Langinen.

Ettevõtlikud õppeasutused, kes avavad oma uksed külalistele on: Jõhvi Põhikool,  Jõhvi Vene Põhikool, Narva Soldino Gümnaasium, Lüganuse Keskkool, Kohtla-Järve Ahtme Gümnaasium, Kohtla Järve Tammiku Põhikool, Kohtla-Järve Järve Gümnaasiumi, Sillamäe Vanalinna Kool, Sillamäe lasteaed Päikseke, Illuka Kool (lasteaed), Kohtla-Järve lasteaed Kirju-Mirju ja Voka lasteaed Naksitrallid.

Ettevõtlik Kool on kaasaegse hariduse kvaliteedimärk, mis on koondnimetus põnevale ja kaasavale õppimise metoodikale ning ühtlasi haridusprogramm, mis toob koolidesse ja lasteaedadesse rohkem iseseisvat ja ettevõtlikku hoiakut, arendab lastes otsustusvõimet ja ärgitab tegutsemishimu.

Avatud uste nädala korraldamist rahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond, projektist „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks-  tugiprogrammide elluviimine perioodil 2017-2023“

Ida-Viru Ettevõtluskeskus (IVEK) kuulub üle-eestilisse maakondlike arenduskeskuste (MAK) võrgustikku.

Märksõnad

© 2023 MAK | kodulehe tegemine vvunk